Aa

Aa

Установама социјалне заштите у Темерину и Жабљу подршка Министарства

Установама социјалне заштите у Темерину и Жабљу подршка Министарства

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дневни центар за децу и родитеље у Темерину где је истакао да ће Влада Србије учинити све, у оквиру својих могућности, да се корисницима ових установа побољшају услови живота и рада, као и да се унапреди квалитет услуга.

 

Министар је истакао да Министарство сваке године издваја све више средстава из буџета за унапређење положаја и услова живота особа са инвалидитетом те да је у 2019. за ту намену издвојено чак 550 милиона динара.

 

„Желимо да особе са инвалидитетом имају једнаке могућности као и особе без инвалидитета и да се запосле тамо где постоји адекватног простора. Наша обавеза је да им пружимо прилику да буду равноправни чланови друштва, да раде и зараде новац којим ће успети да обезбеде себи сигурнију и бољу будућност“, рекао је Ђорђевић.

 

Након Темерина, министар је посетио и Удружење родитеља и хранитеља деце и омладине са сметњама у развоју „Алтруист“ у Жабљу где је нагласио да ова установа представља прави пример доброг функционисања и међусобне сарадње општина и предложио да општина Жабаљ и Темерин заједно конкуришу на сталном конкурсу Министарства за доделу средстава.

 

Како је истакао, приоритет рада Министарства јесте обезбеђивање бољег функционисање установа социјалне заштите на територији целе Србије те да ће се у наредном периоду додатна пажња усмерити на обиласке и разговоре са руководиоцима и запосленима у тим установама како би се пронашли најбољи начин за пружање подршке.