Aa

Aa

Уручено семе и ђубриво "Малим пчелицама"

Уручено семе и ђубриво "Малим пчелицама"

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић уручили су Заводу за смештај одраслих "Мале пцелице" минерално ђубриво и семе кукуруза.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања рада Александар Вулин је нагласио да корисници система социјалне заштите нису терет државе, као и да своја ограничења могу да превазиђу уз подршку читавог друштва.

"Све што радимо, радимо са идејом да сви корисници установа социјалне заштите буду део друштва", рекао је Вулин и истакао да они својим радом издражавају себе.

Наглашавајући да је политика Министарства рада да све институције социјалне заштите буду самоодрживе у економском смислу, Вулин је рекао да ће промена Закона о социјалној заштити да им омогући економску самосталност.

Министарка Богосављевић Бошковић рекла је да је тај скроман поклон помоћ и подршка овој установи, како би обезбедили храну за животиње које овај Завод има у својој економији, преноси Тањуг.

Нагласивши да економија коју Завод има, а коју је она данас видела, министарка је рекла да та установа социјалне заштите има одговоран однос према сопственој имовини али и према друштву и државу, зато што су се запослени и корисници установе опеделили да дају допринос у обезбеђивању дела производа за сопствене потребе.

"То је позитиван пример који треба истаћи и оно што је добро у овоме јесте да су обезбедили и терапију за кориснике услуга, који у складу са могућностима део дана могу да посвете раду на економији", рекла је министарка Богосављевић Бошковић.

Навела је да су минерално ђубриво и семенски материјал обезбеђени уз помоћ донатора са циљем да постакну установе социјалне заштите, да овог пролећа обраде пољопривредне површине и засеју.

Министарка је рекла да је обезбеђено укупно 400 сетвених јединица кукуруза, и 300 килограма семена соје.

Директор Завод "Мале пчелице" Владица Станојевић рекао је да тај Завод економију има од 80-их година прошлог века, да је две деценије таворила, а сада су капацитети попуњени, и годишње производе око 120 тона меса за сопствене потребе.

"Ова помоћ много нам значи, јер нећемо имати трошкове за куповину минералних ђубрива и сетвених јединица, а и храна за кориснике брже ће стизати до трпезе", рекао је Станојевић. Завод "Мале пчелице" тренутно има 891 корисника.