Aa

Aa

Уручено комби возило Заводу за васпитање омладине Ниш

Уручено комби возило Заводу за васпитање омладине Ниш

Уручено комби возило Заводу за васпитање омладине Ниш

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мирко Јанић уручио је Заводу за васпитање омладине Ниш, у којем бораве и малолетни мигранти без пратње, кључеве комби возила марке „Опел Виваро“, које је обезбеђено у оквиру пројекта са Швајцарском агенцијом за развој и Међународном организацијом за миграције „Јачање капацитета и партнерстава за управљање миграцијама у Србији“.

 

„У последњих годину дана,  Република Србија је у ову установу издвојила око 3 милиона динара, док је преко пројеката које финансирају Европска Унија и Дански савет за избеглице обезбеђено додатних 100.000 евра“, истакао је Јанић и захвалио партнерима на континуираној подршци.

 

Државни секретар је навео да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Влада Србије, у складу са предузетим обавезама, али и сопственим законима наставити да буде важан партнер у заједничком европском одговору на мигрантску кризу.

 

Завод за васпитање омладине Ниш је једна од три установе у Републици Србије, у којој су смештени малолетни мигранти без пратње. У претходном периоду, у циљу побољшања квалитета смештаја и проширења смештајних капацитета извршени су и инфраструктурни радови у установи.