Aa

Aa

Уручени ваучери за ручне команде

Уручени ваучери за ручне команде

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је данас 11 ваучера особама са параплегијом и квадриплегијом, за уградњу ручних команди на аутомобиле прилагођене за особе са инвалидитетом.

Он је након доделе ваучера који су уручени у склопу Међународног салона аутомобила казао да је Министарство за рад обезбедило средства да по први пут све особе са инвалидитетом које имају право на управљање аутомобилима преко ручних команди добију те команде прилагођене њиховим питребама потпуно бесплатно.

" Ручне команде су бесплатне, само је потребно да особе са инвалидитетом имају право на њих и ништа више", рекао је Вулин и нагласио да је проценада ума око 2.000 особа са инвалидитетим које могу да учествују у саобраћају.

Према његовим речима, особе са инвалидитетом нису особе са посебним потребама, већ оне своје потребе задовољавају само на другачији, специфичан начин и оне су активан део друштва.

Директор Ауто мото савеза Србије АМС С Мирко Бутулија рекао је да је тај савез омогућити бесплатан инспекцијски преглед уграђених команди и даваће бесплатан папир који је неопходан за регистрацију возила за особе са инвалидитетом.