Aa

Aa

Уручена помоћ за децу из социјално угрожених породица

Уручена помоћ за децу из социјално угрожених породица

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је данас ваучере за децу из Србије, чије породице остварују право на новчану социјалну помоћ, намењене за куповину спортске опреме.

Ваучере појединачне вредности 20.000 динара добило је 63 деце која су одлични ђаци из социјално угрожених породица, а укупна вредност помоћи је око 1,2 милиона динара.

Средства је обезбедило Удружење осигуравача Србије, а Вулин је рекао да је реч о средствима која та индустрија издваја из своје зараде, а не о средствима из државног буџета.

Наводећи да се социјална давања не ускраћују и да ниједана социјална накнада није смањена, Вулин је рекао да је држава ту да брине о грађанима и да ће наставити то да ради.

Он је навео да је ове године само из области дечје и породичне заштите држава одвојила више од 50 милијарди динара, а да ће и у идућем буџету давања бити слична.

Вулин је рекао да се настоји да се деци и њиховим родитељима бар мало промени живот на боље и дан учини лепшим и оценио да је та помоћ доказ да ценимо децу и да бринемо о њима.

Министар је рекао да су можда међу децом која су добила ваучере и будући репрезентативци.

Он је захвалио Удружења осигуравача Србије на несебичном гесту.

"Ово су средства које је индустрија одвојила од свог профита и дали онима којима је заиста потребно", рекао је Вулин и позвао и друге индустрије да се укључе, покажу колико им је стало, али и да бизнис може да буде социјално одговоран.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић изразио је велику захвалност Вулину што им је омогућио да учествују у хуманитарној акцији.

Јовановић је рекао да је жеља да деца имају помоћ и од сличних удружења и да се покуша да се у породице најбољих ђака унесе мир и добро расположење.