Aa

Aa

Уручена донација Јапана општини Шид

Уручена донација Јапана општини Шид

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у Шиду примопредаји донације Владе Јапана за пројекат опремања општине Шид амбулантним возилом и специјалним возилима за јавна комунална предузећа. Влада Јапана обезбедила је 175.500 евра овој општини за набавку амбулантног возила, камиона за сакупљање и одношење чврстог отпада и камиона цистерне за воду.


,,Јапан је увек помагао Србији у тешким ситуацијама и то наша земља не заборавља“, рекао је Иванишевић и захвалио се Влади Јапана на донацији општини Шид и на свим претходним донацијама које је Јапан издвајао за Србију. Државни секретар је нагласио да је у мигрантској кризи јако важан хуман однос према људима који долазе са Блиског Истока и да је по том питању поносан како је Влада Србије водила своју политику.
Први секретар амбасаде Јапана, Масајоши Јамато, изјавио је да је од великог значаја пружити помоћ локалним самоуправама да би оне могле да подигну квалитет јавних услуга у специфичним ситуацијама попут мигрантске кризе. Јамато је одао признање не само грађанима Шида који су, према његовим речима, уложили огромне напоре да пруже подршку мигрантима, већ и Влади Србије на хуманом и одговорном приступу у мигрантској кризи.
Председник општине Шид, Предраг Вуковић, поручио је да тој општини донације много значе, те да ће јапанска донација допринети унапређивању здравствене заштите и заштите животне средине у тој локалној заједници.