Aa

Aa

Упућена велика донација Дому за незбринуту децу у Звечанској

Упућена велика донација Дому за незбринуту децу у Звечанској

Упућена велика донација Дому за незбринуту децу у Звечанској

Читај ми

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зоран Ђорђевић и власник ТВ Пинк Жељко Митровић, у оквиру акције “Kонвој солидарности”,  Дому за незбринуту децу у Звечанској уручили су донацију која укључује, између осталог, комплете “Бенетон” гардеробе и обућу за више од 400 штићеника ове установе, играчке, спортску опрему, дечију козметику, колаче, торте, разне слаткише и грицкалице, као и додатна дезинфекциона средства за установе које обухвата Дом за незбринуту децу у Звечанској.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић захвалио је Жељку Митровићу, али и свим компанијама које су учествовале у овој акцији.

 

„У ово време које је стварно тешко и када се боримо против епидемије сваког дана, ови тренуци сигурно падају тешко деци која су изолована и не могу да изађу напоље. Управо ове друштвено одговорне фирме, на челу са ТВ Пинк, учиниће ово време лепим, и да схвате да у овим тешким временима постоје лепи тренуци. Захваљујем се свима на томе, они ће сигурно наставити са оваквим друштвено одговорним понашањем и мислим да ће обрадовати још много деце широм Србије“, рекао је министар Зоран Ђорђевић и напоменуо да сви ови пакетићи неће ући директно у зграду, већ ће директор предузети све мере како би се ова роба дезинфиковала.

 

Захвалност за ову донацију Звечанској изразио је и директор дома Зоран Милачић.

 

„Велико је задовољство што данас, у тешким временима епидемије, заједно са Жељком можемо да обележимо овај дан и да обрадујемо децу. Жељко је са својим пријатељима, представницима успешних компанија обезбедио све ове производе који ће причинити велико задовољство и радост за децу. Ово је сигурно нешто што унапређује раст и развој наше деце и ја се захваљујем свима“, рекао је Милачић.

 

Жељко Митровић рекао је да ће се сваки наредни пут овакве хуманитарне акције, пре свега за децу без родитељског старања, спровести у сарадњи са свима који су учестовали и у овој и обезбедили велике количине средстава. 

 

„Ја бих рекао да је ово једна од највећих донација која се икад десила у Звечанској, а подразумева и гардеробу, средства за хигијену, козметику, обућу и разне друге ствари. Веома је важно, и веома сам срећан због тога, што је нашом хуманитарном иницијативом побуђен велики број привредника, који су се сами јавили да се прикључе следећим акцијама које су хуманитарног карактера и које осликавају једну општу друштвену солидарности“, рекао је Жељко.

 

У оквиру акције “Kонвој солидарности”, коју су покренули Жељко Митровић и његова компанија “Пинк Медиа Гроуп” и која траје месец дана, до сада је подељено више од 50.000 заштитних визира и специјалних наочара, онима који су на првој линији одбране од коронавируса, као и онима који су најугроженији. Овој акцији добровољно се прикључило неколико фирми, које су међу најуспешнијима у Србији. 

 

У донацији за малишане из Звечанске, поред ТВ Пинк, учествовале су и грађевинска компанија “М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА”, фабрика за производњу сточне хране “Геби”, компанија за производњу кућне и индустријске хемије “ Vukochem”, хотел “Тулип Ин Путник” у Београду и кондиторска компанија “Свислајн Таково”.