Aa

Aa

Унапређење социјалне заштите и преквалификације главне теме током посете министра Ђорђевића Сенти

 Унапређење социјалне заштите и преквалификације главне теме током посете министра Ђорђевића Сенти

Унапређење социјалне заштите и преквалификације главне теме током посете министра Ђорђевића Сенти

Читај ми

У оквиру кампање ,,16 дана активизма против насиља над женама“, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Центар за социјални рад у општини Сента, где је најавио да ће ова установа ускоро добити стручну помоћ како би се њен целокупан рад додатно унапредио, а посебно у погледу борбе против насиља над женама. 

 

„Неопходна је боља сарадња између Општине и Центра за социјални рад, како би рад ове установе убудуће био далеко ефикаснији. Добили смо уверавање да ће до тога свакако доћи и верујем да ће услови, приликом наше следеће посете, бити далеко бољи, а верујем и мање насиља“, рекао је министар Ђорђевић и изразио жељу да се сви чланови друштва укључе у борбу против насиља над женама како би та појава била у потпуности искорењена.

 

Директорка Центра за социјални рад Сента Љубица Николић Верикиос захвалила је министру на посети и нагласила да установа којом руководи ужива значају подршку ресорног Министарства.

 

„Данас је заиста значајан дан за Сенту јер имамо част да дочекамо министра Зорана Ђорђевића који нам је у борби против насиља над женама дао огромну подршку. Сматрам да су његова лична помоћ и континуирана сарадња између Министарства и локалне самоуправе од изузетног значаја. Надамо се да ћемо након оваквих сусрета бити још професионалнији и још ефикаснији, а све у циљу најадекватније заштите наших корисника“, рекла је Николић Верикиос.

 

Приликом посете Центру за социјални рад, министар Ђорђевић је најпре обишао привремени смештај за старе и социјално угрожене породице.  

 

Овом приликом, министар се састао и са председником општине Рудолфом Цегледијем. 

 

Током посете Сенти, Ђорђевић је, у присуству заменика директора Националне службе за запошљавање Петра Јарића, обишао просторије филијале НСЗ за коју је рекао да може да буде добар пример другим филијалама, али да увек постоји простор за додатно унапређење.

 

Министровој посети општине Сента су присуствовали начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач, секретар Скупштине општине Сента Игор Стојков, в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула и посебни саветник министра Ана Ђокић.