Aa

Aa

Унапређење сарадње Србије и Ирана

Унапређење сарадње Србије и Ирана

Унапређење сарадње Србије и Ирана

Читај ми

Министаркa за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се са амбасадором Исламске Републике Иран у Републици Србији Рашидом Хасаном Пуром са којим је разговарала о унапређењу досадашње сарадње.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да се потписивање Меморандума о разумевању у области рада, социјалног осигурања и социјалне заштите, између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије и Министарства задруга, рада и социјалне заштите Ирана очекује у наредном периоду и додала да ће то значајно допринети унапређењу већ постојећих добрих односа две земље.

 

На састанку је истакнуто и да ће се наставити усклађивање на изради Споразума о социјалној сигурности између Републике Србије и Исламске Републике Иран.

 

Амбасадор Ирана у Републици Србији Рашид Хасан Пур сагласио се са министарком Даријом Кисић Тепавчевић да је сарадња Србије и Ирана веома добра што доказују и посете на парламентарном нивоу, као и да постоји отвореност обе стране за унапређење сарадње и нове пројекте.