Aa

Aa

Уметност приступачна свима

Уметност приступачна свима

Уметност приступачна свима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је отварању изложбе „У додиру са“ у Музеју савремене уметности, где се први пут радови могу осетити, гледати или интерпретирати кроз субјективно искуство, захваљујући 3Д штампом или ЦНЦ машини.

 

Министар Ђорђевић, том приликом је истакао да и Министарство посебну пажњу посвећује особама са инвалидитетом и да је ова ова изложба још један пример којим се показује да су особе са инвалидитетом равноправни грађани Републике Србије, који могу неометано да уживају у  уметности.

 

Рељефи и објекти, добијени 3Д штампом или радом на ЦНЦ машини, намењени су додиривању и тиме је изложба, у складу са савременим музеолошким стандардима, учењена приступачном људима којима је чуло вида ускраћено, као и свима који желе да истражују уметничко наслеђе 20. и 21. века на интерактиван начин.

 

Изложба обухвата 12 радова из збирки Музеја савремене уметности, а које су реализовали Студенти са одсека Вајарство на Факултету ликовних уметности у Београду.