Aa

Aa

Угроженост премијера свести на најмању могућу меру

Угроженост премијера свести на најмању могућу меру

Читај ми

БЕОГРАД - Држава је у обавези да угрожену безбедност премијера Александра Вучића и његове породице сведе на најмању могућу меру предузимањем свих потребних мера заштите и обезбеђења, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин, који је рекао да је забринут за живот и безбедност премијера Вучића и његову породицу, сматра да је очигледно да "има пуно разлога да будемо забринути за безбедност председника владе".

"У којој земљи на свету би било тако нормално пребити брата премијера?", запитао је Вулин у изјави за Тањуг.

Подсетивши шта је све причано и писано о премијеровим родитељима, потом о супрузи, Вулин каже да се онда прешло на његово, нажалост, нерођено дете.

"Пошто ни то није било довољно, онда се кренуло са нападима на његовог сина како је тукао некога на сплаву... Ништа од тога није истина, и ко је још преостао, преостала је још ћерка и брат, а он је недавно брутално претучен од велике групе наоружаних људи", навео је.

Зато, како каже, има разлога да буде забринут за Вучићев живот, јер је очигледно да је угрожен, као и његова породица.

На питање који су интереси и ко би и зашто могао да науди премијеру, Вулин је рекао да се најпре треба осврнути и погледати шта је све Влада Србије урадила у протеклих сто дана и колико јако богатих људи више нема или има мањи утицај у друштву.

"Колико моћних и богатих не може да се нада да ће учествовати у приватизацији без пара, колико је таквих, па онда све оне којима иткако не одговара да председник српске владе буде човек који има 50 одсто гласова", казао је Вулин.

Постоји, каже, доста моћних људи у иностранству, као и моћних земаља које би волеле да Србију води неки блед, неупечатљив премијер који не одлучује ни и о себи ни о Србији, који мора да саслуса, и послуша.

"Председник Владе Србије саслуша, а послуша само Србију, многима то смета и уопште не чуди што је баш тако", казао је Вулин.