Aa

Aa

Удружење особа са инвалидитетом „Победник“ добило своје нове просторије

Удружење особа са инвалидитетом „Победник“ добило своје нове просторије

Удружење особа са инвалидитетом „Победник“ добило своје нове просторије

Читај ми

Удружење особа са инвалидитетом „ПОБЕДНИК“, први пут, након 10 година од оснивања, добило је своје просторије, које су, уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потпуно реконструисане, опремљене и доступне особама са инвалидитетом.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћник министра Биљана Барошевић у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом присуствовали су данашњем свечаном отварању и обишли реконструисане просторије овог Удружења.

 

Министарство је, у сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије, у јануару месецу покренуло Кампању „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА” која је осмишљена како би се појединачне активности, које се реализују ради унапређења положаја особа са инвалидитетом, одвијале под заједничким слоганом и са препознатљивим визуелним идентитетом, као што су постављање рампи на објектима јавне намене, изградња инклузивних игралишта за децу са инвалидитетом, реконструкција и опремање објеката за особе са инвалидитетом, обележавање значајних датума инвалидског покрета. 

 

„У оквиру Кампање „ СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА“ обезедили смо сва потребна средства за адаптацију и опремање овог удружења, чиме су побољшани просторно - технички услови за рад и боравак свих чланова који ће сада моћи много квалитетније да проводе своје време и да буду још успешнији у обављању својих активности. Наш циљ јесте да свим особама са инвалидитетом обезбедимо боље услове живота и потпуну интеграцију у друштво“, рекао је министар.

 

Како је истакао, кроз Стално отворени програмски конкурс, ресорно министарство сваке године опредељује одређена средства за пројекте на које конкуришу удружења особа са инвалидитетом из целе Србије, а према његовим речима, та средства су сваке године све већа и већа.

 

„Сарадња Министарства и Удружења „Победник“ је заиста на високом нивоу, а верујем да ће се она наставити и у будућности. Ово Удружење је прави пример доброг опхођења и бриге према својим члановима и зато нам је веома драго што смо им помогли да добију коначно своје просторије у којима ће им дани лепше и квалитетније пролазити“, рекао је министар.

 

Удружење „ПОБЕДНИК” има вишегодишњу традицију у организовању манифестација и спортских активности као што су камп на Авали, игре без граница, такмичење у стоном тенису, турнир у боћању, такимичење у спортском риболову и друго.  Мисија удружења је да реализацијом инклузивних манифестација и спортских активности такмичарског и рекреативног карактера особама са инвалидитетом омогући да изразе своје потребе и потенцијале и на овај начин их укључи у друштвени живот.