У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражена 4 корисника и 1 запослени

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражена 4 корисника и 1 запослени

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражена 4 корисника и 1 запослени

Читај ми

На дан 20.7.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 4 корисника и 1 запосленог.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 5955, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 3099.

 

Присуство вируса COVID -19 потврђено је у:

 

  • Дому за смештај одраслих и старијих ''Vračar lux'', Београд;
  • Установи за децу и младе ''Христина Маркишић'', Алексинац;
  • Служби Помоћ у кући Геронтолошког центра Београд.

 

Решењем о суспензији лиценце Дом за смештај одраслих и старијих ''Стара пруга'', Умка не пружа услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих. Дом за смештај одраслих и старијих ''Радост'' у Неготину и Дом за смештај одраслих и старијих ''Holiday house'' Београд, решењем о забрани рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донело је решење о забрани рада Дома за смештај одраслих и старијих ''Нада'', у Београду.

 

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

 

Укупан број Установа социјалне заштите чији је оснивач Република Србија и АП Војводина износи 74, са капацитетом од 14.512 корисника. Од тога је: 56 Установа за одрасле и старије  (9 Домских одељења при Центрима за социјални рад, 23 Геронтолошких центара, 7 Домова за смештај одраслих и старих, 3 Установе за смештај особа са инвалидитетом и 14 Установа за смештај особа са менталним и интелектуалним тешкоћама) и 18 Домова за децу и младе (10 Домова за децу и младе без родитељског старања, 3 Завода за васпитање деце и омладине и 5 Установа за децу и младе са сметњама у развоју). 

 

Укупан број приватних пружалаца услуге социјалне заштите домски смештај одраслих и старијих на територији Републике Србије износи 249, са капацитетом од 9.272 корисника.