Aa

Aa

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих истарих заражена 2 корисника и 3 запослена

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих истарих заражена 2 корисника и 3 запослена

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих истарих заражена 2 корисника и 3 запослена

Читај ми

На дан 1.8.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих присуство вируа Ковид 19 потврђено је код 2 корисника и 3 запослена.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 5.958, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 3.099.

 

Присуство вируса Ковид 19 потврђено је у:

 

  • Дому за смештај одраслих и старијих ‘’Vračar lux’’, Београд;
  • Установи за децу и младе ‘’Христина Маркишић’’, Алексинац;
  • Геронтолошком центру Нови Сад
  • Градском центру за социјални рад у Београду – Одељење Нови Београд;
  • Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју  Београд –РЈ Дневни боравци

 

Решењем о суспензији лиценце Дом за смештај одраслих и старијих ‘’Стара пруга’’, Умка не пружа услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих. Дом за смештај одраслих и старијих ‘’Радост’’ у Неготину и Дом за смештај одраслих и старијих ‘’Holiday house’’ Београд, решењем о забрани рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донело је решење о забрани рада Дома за смештај одраслих и старијих ‘’Нада’’, у Београду.

 

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

 

Укупан број установа социјалне заштите чији је оснивач Република Србија и АП Војводина износи 74, са капацитетом од 15.912 корисника. Од тога је: 56 установа за одрасле и старије (9 домских одељења при центрима за социјални рад, 23 геронтолошких центара, 7 домова за смештај одраслих и старих, 3 установе за смештај особа са инвалидитетом и 14 установа за смештај особа са менталним и интелектуалним тешкоћама) и 18 домова за децу и младе (10 домова за децу и младе без родитељског старања, 3 завода за васпитање деце и омладине и 5 установа за децу и младе са сметњама у развоју). 

 

Укупан број приватних пружалаца услуге социјалне заштите домски смештај одраслих и старијих на територији Републике Србије износи 249, са капацитетом од 9.272 корисника.