Aa

Aa

У Суботици одржан стручни скуп Националног савета мађарске националне мањине и Самоуправе Срба у Мађарској

У Суботици одржан стручни скуп Националног савета мађарске националне мањине и Самоуправе Срба у Мађарској

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник српског дела Међувладине мешовите комисије Србије и Мађарске о националним мањинама, др Ненад Иванишевић, и председник Скупштине АП Војводине и Савеза војвођанских Мађара, Иштван Пастор, учествовали су данас у Суботици на заједничком стручном скупу Националног савета мађарске националне мањине и Самоуправе Срба у Мађарској.


Иванишевић је истакао да је поносан што је део Владе која је после пет година паузе иницирала поновни рад Међувладине мешовите комисије Србије и Мађарске, која је од кључног значаја за унапређење положаја српске националне мањине у Мађарској и мађарске националне мањине у Србији. ,,Односи између наше две земље су на историјском високом нивоу. Немамо ниједно отворено питање, а о свим осталим разговарамо отворено, конструктивно и у духу добросуседских и пријатељских односа“, истакао је државни секретар и додао да је шеста седница Међувладине мешовите комисије планирана у другој половини године.
На стручном скупу се разговарало о установама мањинских самоуправа две државе и њиховој улози у остваривању мањинских права из области културе, образовања, информисања и службене употребе језика и писма.