Aa

Aa

У Суботици обновљен Геронтолошки центар

У Суботици обновљен Геронтолошки центар

Читај ми

Државни секретари у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,др Ненад Иванишевић и Владимир Илић отворили су данас реконструисани VI спрат Дома ,, Дудова шума“ у Геронтолошком центру у Суботици, за чију адаптацију и опремање је ресорно министарство определило скоро 15,5 милиона динара.Смештајни капацитет обновљеног спрата је 53 места. Нема штедње на социјалној заштити, овде показујемо да смо у ситуацији и стању да обезбедимо сваком нашем кориснику, на територији целе Републике Србије једнаке услове, поручио је државни секретар Владимир Илић који је је том приликом уједно и најавио Сајам услуга социјалне заштите 08.априла 2017. године у Новом Саду.


Ненад Иванишевић је окупљене подсетио да је Министарство за рад у претходне две године уложило преко две милијарде динара за унапређење услова смештаја корисника тих установа.. Иванишевић је истакао да ће држава наставити да води рачуна о својим најстаријим грађанима омогућујући им да живе достојанствено и сигурно.
Од 2014. године до данас надлежно министарство је за инвестиционе радове и опремање Геронтолошког центра Суботица издвојило укупно 114,2 милиона динара.