Aa

Aa

У Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи одржана волонтерска акција садње дрвећа

У Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи одржана волонтерска акција садње дрвећа

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас у волонтерској акцији садње дрвећа у Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи.


,,Балканска рута није затворена, да јесте, ми не би присуствовали овој акцији, већ би говорили о последицама мигрантске кризе, поручио је Иванишевић износећи податак да је кроз Србију у протекле три године прошло више од милион људи, док је 1796 затражило азил што, према његовим наводима, показује јасну намеру миграната да не остану у нашој земљи. Државни секретар је истакао да волонтерска акција у Крњачи показује жељу Србије и њених партнера да мигрантима настави да пружа најхуманије услове за живот, подсетивши да је Србија најхуманија земља од Сирије до Немачке. Иванишевић је пренео и да у нашој држави борави 7000 људи са Блиског истока.
Волонтерску акцију у којој је посађено педесет стабала украсног дрвећа организовала је Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Фондација ,,Ана и Владе Дивац“ у оквиру пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу“.