У Нишу бесплатни рачунарски курсеви за пензионере

У Нишу бесплатни рачунарски курсеви за пензионере

Читај ми

НИШ - Пензионери са ГО Медијана у Нишу моћи ће да до краја године похађају бесплатне, једномесечне, рачунарске курсеве које организује руководство те општине у сарадњи са Високом техничком школом из Ниша и пензионерским удружењима.

Управа ГО Медијана донела је одлуку да се рачунари инсталирају у скупштинској сали и да се до краја године организују основни курсеви коришћења рачунара и основних програмских пакета за заинтересоване пензионере са територије ГО Медијана.

Настава ће се изводити сваког радног дана од 9 до 13 часова у три групе по 20 полазника у простору скупштинске сале ГО Медијана тако да ће до краја године овај основни курс коришћења рачунара и основних програмских пакета заврсити око 540 полазника.

Медијану је посетио и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који је том приликом рекао да је ово најбољи начин да старији суграђани упознају нове технологије и да се служе њима, али и да упознају свет нових генерације чији део треба да постану, а никако да стоје са стране.

"Милион и 728 хиљада пензионера нису никакав терет нашег друштва, они су људи који су својим радним веком зслужили свако поштовање и на нама је да се боримо за побољшавање њиховог материјалног пложаја", поручио је он додавши да им је бескрајно захвалан храбрости да прихвате и најтеже мере знајући да је то добро за њихову децу и унуке.

За услуге у заједници у Нишу, казао је Вулин, издвојено је 700 милиона динара који су распоређени за пројекте попут овог, а на првом месту то су дневни боравци за децу ометену у развоју, боравци за старије особе.