Aa

Aa

У Бајиној Башти отворен дневни боравак за децу са сметњама у развоју

У Бајиној Башти отворен дневни боравак за децу са сметњама у развоју

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у Бајиној Башти отварању дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју.


Иванишевић се захвалио Делегацији Европске уније, локалној самоуправи и Удружењу деце са сметњама у развоју на реализовању пројекта ,,Ја имам сан“, у оквиру кога је отворен дневни боравак који ће, према речима државног секретара, деци много значити јер ће допринети да њихове дневне животне активности буду квалитетније и испуњеније. Иванишевић је истакао да ће Бајина Башта ове године преко наменских трансфера за развој постојећих и успостављање нових услуга социјалне заштите добити преко четири милиона динара. Влада Републике Србије и ресорно министарство ће, нагласио је он, наставити да води бригу не само о равномерној развијености услуга социјалне заштите на територији целе земље, већ и о томе да те услуге буду на што вишем нивоу.
Шеф I сектора операција у ЕУ делегацији, Николас Бизел, истакао је да Европска унија даје приоритет пројектима коју су намењени најосетљивијим групама српског друштва. Он је поручио да ће ЕУ подржати спровођење закона који се тичу социјалне инклузије и нашој земљи.
Дневни боравак у Бајиној Башти отворен је у оквиру пројекта ,,Ја имам сан“ који има за циљ социјалну инклузију рањивих група на територији те општине. Пројекат је вредан 206.323 евра и део је програма „Подршка Европске уније инклузивном друштву“.