Aa

Aa

У Ади представљен пројекат о повећању ефикасности социјалне службе на локалном нивоу

У Ади представљен пројекат о повећању ефикасности социјалне службе на локалном нивоу

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у Ади представљању пројекта ,,Повећање ефикасности социјалне службе кроз међуопштинску сарадњу и промоцију активације рањивих група на локалном нивоу“, који реализује Удружење грађана ,,Дуга“, у сарадњи са општинама Рума, Сремска Митровица и Нова Црња.


Иванишевић је оценио да је пројекат квалитетан и подстицајан за радну активацију социјално угрожених група и да, између осталог, промовише ефикасну употребу ресурса кроз партнерства кључних актера. Социјално укључивање, образовање и запошљавање су, према речима државног секретара, кључни за излазак из зачараног круга сиромаштва. Иванишевић је још једном истакао да је српско друштво инклузивно и да су у њему сви грађани равноправни.
Пројекат Удружења ,,Дуга“ из Аде део је пројекта ,,Подршка Европске уније инклузивном друштву“, који финансира ЕУ са 5,4 милиона евра, а спроводи Делегација Европске уније у Србији, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.