Aa

Aa

Традиционално добри односи Србије и Француске

Традиционално добри односи Србије и Француске

Традиционално добри односи Србије и Француске

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је са амбасадором Републике Француске Жан - Луј Фалконијем о приоритетима будуће сарадње. 

 

На састанку је истакнута важност очувања традиције обележавања значајних историјских догађаја, као и унапређење сарадње на очувању ратних војних меморијала и споменика. Међу приоритетима, како је наглашено, је и унапређење сарадње у области социјалне заштите, посебно у контексту европских интеграција Републике Србије и чињенице да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања води Преговарачку групу 19 – Социјална политика и запошљавање. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић рекла је да су Србија и Француска увек биле пријатељске земље и подсетила да наше две земље ове године обележавају 181 годину од успостављања дипломатских односа.  

 

Амбасадор Републике Француске  Жан - Луј Фалкони истакао је да његова земља негује традиционално добре односе са Србијом и да то намерава да чини и у будућности.