Aa

Aa

Сви у систему социјалне заштите у Мајданпеку збринути

Сви у систему социјалне заштите у Мајданпеку збринути

Читај ми

Мајданпек, који је четврти дан без струје, данас је посетио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који је рекао да су сви, који су у систему социјалне заштите у том граду, збринути. Вулин је, после обиласка Центра за социјални рад у том граду, као и Јелене Станојевић која се породила у понедељак када је нестало струје, истакао и да су сви корисници новчане и социјалне помоћи контактирани и да су добро. Према његовим речима, хранитељске породице са децом су такође добро и ниједно дете није болесно.


"Сви који су у систему социјалне заштите су збринути", рекао је Вулин, нагласивши да о њима пођеднако брину и локални Центар за социјални рад и ресорно министарство.

Током посете Вулина, општини Мајданпек је допремљена храна, 12 тона воде, као и плинске грејалице, боце и решои.

Вулин је рекао новинарима да су допремљене и одређене количине одеће и ћебади, као и све оно што су грађани тражили.
"Ситуација јесте тешка, али видите да држава функционише и свако од нас ради свој део посла", рекао је он, додајући да се показало да када у тешким условима свако ради свој део посла, држава добро реагује.

Вулин је обишао и Јелену Станојевић која је у понедељак родила бебу Вају, чијој породици је уручио пелене и друге неопходне ствари за мајку и дете. Он је рекао да то што се у тешкој ситуацији родила беба враћа наду и да, колике год недаће да нас задесе, увек ће се десити нешто лепо.

Вулин је навео да је од помоћи која је данас уручена тој породици много битније да су беба и њени родитељи добро, а да друштвена заједница и држава брину о њој, као што ће бринути и о Мајданпеку. Осврнувши се на даноноћни рад монтера Електромреже Србије и радника РТБ Бор на поправци далековода, Вулин је истакао да сви они заслужују велико признање.
"Не могу а да не изразим огромну захвалност свима њима јер услови под којима раде су заиста тешки... А нисте могли од њих да чујете колико ће то да кошта, кад ће му бити дневница, кад ће се завршити радно време, да ли је опасно...", рекао је Вулин.

Он је нагласио да би сви требало да будемо поносни на то како држава функционише у ванредној ситуацији, додавши да би волео да држава на исти начин функционише и у регуларним условима.

Према његовим речима, у кризним условима одлично смо огранизовани, храбри и вредни, без сукоба и протеста ради се одлучно. Директор РТБ Бор Благоје Спасовски је такође одао признање монтерима који су сваки дан ангажовани на оспособљавању далековода, додавши да још увек нема поузданих информација кад ће доћи струја.
"Они раде пуном паром, надамо се сви, али више нико од њих нити од нас неће рећи - струја ће доћи за толико или онолико времена... Сви верујемо да ће струје бити и живимо за то да струја дође", рекао је он, апелујући за још мало стрпљења.