Aa

Aa

Свечано уручено 30 кључева аутомобила за мобилне тимове за инклузију Рома

Свечано уручено 30 кључева аутомобила за мобилне тимове за инклузију Рома

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је уручио кључеве аутомобила, марке „Фиат Типо“, председницима градова и општина који имају успостављене мобилне тимове за инклузију Рома и поручио да су Роми равноправни грађани Србије и да ће Влада Србије све учинити, у оквиру своје надлежности, да се они тако увек и осећају.

 

Министар Ђорђевић истакао је да грађани ромске популације заслужују више пажње и посвећености и да они морају да имају једнаке могућности као сви грађани Србије.

 

„Србија је земља у којој живи много нација и Влада Србије подједнако брине о свима, пружајући им једнака права и услове живота и рада. Поносни смо на чињеницу да представљамо прави пример међусобног функционисања народа, који могу да следе и друге земље. Желимо да Роми знају да држава чини све да им помогне како би и они могли, својим ангажовањем и вољом да буду део Србије и равноправно учествују у њеном развоју“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је захвалио ЕУ на донацији и подршци и истакао да ће њихово искуство, када је у питању брига о грађанима националних мањина, бити Србији од великог значаја.

 

Поред министра Ђорђевића, кључеве аутомобила уручио је и шеф Делегације Европске уније Сем Фабрици, државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Лакићевић и генерални секретар СKГО Ђорђе Станичић.

 

Осим 30 аутомобила, за потребе мобилних тимова за инклузију Рома, локалним самоуправама, овом приликом уручено је и 30 лаптоп рачунара.