Aa

Aa

Свечано уручена застава Бесмртног пука

Свечано уручена застава Бесмртног пука

Читај ми

Заставу Бесмртног пука из Русије, коју ће грађани Републике Србије као симбол подршке, пријатељства и победе над фашизмом носити током шетње 9. маја на централној манифестацији у престоници, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, свечано је уручио заменику градоначелника Града Београда Горану Весићу у Скупштини Града.

 

Министар Ђорђевић истакао је да се манифестација „Бесмртни пук“, која ће се одржати на Дан победе у Другом светском рату, од ове године сматра државним догађајем који ће се обележавати сваке године на исти дан 9. маја. Како каже, то показује колико је овај догађај битан за Србију и све њене грађане.

 

„Министарство, на чијем сам челу, пружиће финансијску подршку свим градовима у Србији који желе да организују ову манифестацију. Поред Београда, имамо још 12 градова, а верујем да ће тај број, из године у годину, бити све већи“, рекао је Ђорђевић.

 

Према његовим речима, ова манифестација, која се обележава на Дан победе, а уједно и на Дан Европе, је права прилика да грађани Србије покажу свима да живе у земљи антифашизма.

 

„Србија је увек била против фашизма и борила се на правој страни. Тиме сви заједно треба да се поносимо, а Влада Србије никада неће дозволити да се фашизам врати“, рекао је министар и захвалио свим удружењима бораца и ветерана, који су показали своју верност отаџбини и били уз свој народ, као и свим људима који су учествовали у организацији ове манифестације.

 

Директор Руског дома  у Београду Василиј Галактионов. честитао је министру Ђорђевићу на титули почасног доктора московског универзитета и захвалио му што се активно залаже за додатно оснаживање пријатељства Русије и Србије.

 

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић рекао је да се манифестација „Бесмртни пук“ одржава 3. пут у организацији Града Београда, али да му је ове године посебно част што је подршку у организацији пружила и Влада Србије. Како каже, на томе је посебно захвалан министру Зорану Ђорђевићу.

 

„На овај начин показали смо да као држава негујемо антифашизам и да смо спремни да чувамо све вредности које су произишле из тога“, рекао је Весић.