Aa

Aa

Штићеници Завода за васпитање деце добили бицикле

Штићеници Завода за васпитање деце добили бицикле

Читај ми

БЕОГРАД - Корисницима Завода за васпитање деце и омладине данас су уручени бицкли са пратећом опремом, заједнички поклон АМСС, Агенције за безбедност саобраћаја и Паркинг сервиса, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да је тај поклон порука да ће учинити све да њихово детињство буде бар мало боље.

Вулин се захвалио АМСС, Паркинг сервису и Агенцији за безбедност саобраћаја што воде рачуна о деци из институција, односно што воде рачуна да деца чије детињство није лако и не протиче онако лепо као што би требало, могу да рачунају на подршку читаве заједнице и осете да их њихова Србија воли.

Према његовим речима, то је порука да се рачуна на њих и да с надамо да ће бити добри и успешни људи као и да ћемо учинити све да њихово детињство буде бар мало боље јер живот није биуо фер према њима.

Оцењујући да свако дете жели да се провоза бициклом да прође кроз парк, полигон да се игра, расте и напредује Вулин је навео да моли да усвоје и одређена знања и правила како би били застићени.

"Поред бицикла, кацига, прслука, добиће и могућност да науче да буду одговорни и сигурни у саобраћају"рекао је Вулин, додајући да би било добро да сви заједно научимо да нисмо довољно едуковани и безбедни у саобраћају".

Он је истакао да министарство нема форману одговорност за саобраћаја али да вооди рачуна о особама са инвалидитетом која возе и деци из институциија која су учесници у саобраћају.

Министар је навео да питање безбедности у саобраћају не може да реши само један сегмент већ да је потребно да у томе учествују и министарство просвете, саобраћаја, унутрашњих послова и локална самоуправа...

Он се захвалио АМСС-у што континуирано помаже и особама којима је помоћ потребна и што све ове године настављају са великом акцијом давања попуста за те борце.

Председник АМСС-а Мирко Бутулија рекао да АМСС и даље наставља са својим безбедносно-превентивним акцијама.

"Како је бицикл симбол детињства, мислим да деца која живе у отежаним условима у односу на своје вршњаке, заслужују такву радост".

Он је навео да је АМСС заједно са Паркинг сервисом, Агенцијом за безбедност саобраћаја и министарством омогућио но што је из његове надлежности.

"АМСС ће омогућити овој деци и оно што је посебно битно за нас а то су предавања о безбедности у саобраћају. Покушаћемо да доведемо и репрезентацију ученика АМСС из Србије који су освојили четврто место на Европском такмичењу како би у међувршњачком разговору покушали да пренесу штићеницима Завода своја искуства", рекао је Бутулија.

Он је навео да се нада да ће деца искористити и усвојити сва знања саобраћајне културе која су неопходна а која су се изгубила у предходним деценијама.

Директор Завода за васпитање деце и омладине Драган Роловић захвалио се на помоћи које ће како је рекао деци омогућити много већу безбедност. Он је рекао да је донација значајна јер је донела пуно радости малишанима.