Aa

Aa

Српски народ је увек био на страни слободе и правде

Српски народ је увек био на страни слободе и правде

Српски народ је увек био на страни слободе и правде

Читај ми

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић присуствовала је у Дрвару обележавању дана те општине и 81. годишњице устанка народа Босне и Херцеговине против фашизма, поручивши да је српски  народ у тој борби поднео велику жртву за слободу и мир, највеће вредности човечанства. 

 

Министарка Кисић је истакла да Србија и српски народ, где год живео, поштује друге, али да никада неће дати своје.

 

„Мир, слобода, правда, добросуседски односи, јесу идеали уз које чврсто стојимо и истовремено се са поносом и поштовањем сећамо свих који су животе и своју будућност дали за слободу у којој ми данас живимо“, истакла је Кисић и додала да Србија ни данас не одступа од идеала за које су се борили славни преци. 

 

Проф. др Кисић је нагласила да је, захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића, Србија данас економски све јача и снажнија земља. Она је додала да Србија континуирано ради на томе да обезбеди бољи живот не само за грађане Србије, већ и за српски народ где год се он налазио. 

 

Она је подсетила да су Србија и председник Вучић то на делу и показали у Дрвару, где је отворен погон једне фабрике која данас успешно послује. 

 

„Грађани Дрвара и Републике Српске треба да знају да је њихова Србија увек уз њих и да ће им увек помагати. Само заједно у слози можемо постићи да наше државе буду јаке и просперитетне и да грађани живе у миру и благостању“, поручила је Кисић.

 

Начелница Општине Дрвар Душица Рунић навела је да је прошлост оставила дубоке ране у овом граду, али да грађани Дрвара храбро корачају напред, како би Дрвар био достојан будућих генерација.