Aa

Aa

Србији новим пројектом подршка Европске Уније у активном укључивању младих и њиховом запошљавању

Србији новим пројектом подршка Европске Уније у активном укључивању младих и њиховом запошљавању

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, шеф Делегације Европске уније Сем Фабрици и државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић говорили су на конференцији поводом представљања новог пројекта Европске уније у Србији „Подршка Европске уније активном укључивању младих”, у оквиру програма ИПА 2014, чији је циљ активно укључивање младих и њихова повећана запосленост, и који ће у наредне две године бити спроведен у више од 35 градова и општина широм земље.

 

Министар Ђорђевић рекао је да му је посебно задовољство што су главни актери овог пројекта млади и додао да овај пројекат представља велики искорак Србије када је у питању запошљавање младих.

 

„Активне мере политике које спроводи Влада Србије су управо у области бриге о младима, јер је активније запошљавање младих главни предуслов за опстанак наше земље. Млади представљају будућност Србије и зато је неопходно да они својим радом буду више укључени у све поре нашег друштва“, истакао је Ђорђевић и нагласио да је њихово највеће право да имају посао, јер тако ће моћи да оснују своје породице и буду задовољни у својој земљи.

 

Ђорђевић је захвалио ЕУ што је одвојила 4,7 милиона евра за овај пројекат, као и шефу делегације Европске уније Сем Фабрицију који је својим личним ангажовањем показао колико ЕУ брине о запошљавању младих у Србији.

 

Према његовим речима, Влада Србије  се активно залаже за решавање проблема економских миграција, али истовремено жели и да привуче грађане Србије који су отишли у иностранство да се врате у своју земљу, као и стране држављане.

 

Министар је истакао да верује да ће сви учесници овог пројекта учинити напоре да средства која су им додељена искористе на најбољи могући начин како би овај пројекат био успешно реализован, а Србија, када постане члан ЕУ била раме уз раме са најразвијенијим земљама чланицама.