Aa

Aa

Србија вечно на страни мира

Србија вечно на страни мира

Србија вечно на страни мира

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић предводила је данас у Текеришу државну церемонију полагања венаца и одавања поште поводом 108 година од Церске битке, поручивши да ће Србија вечно бити на страни мира.

 

Министарка Кисић је истакла да је и данашња Србија исто храбра као што је била пре 108 година и да ће се, вођена најсветлијим примером патриотизма церских јунака, увек борити за мир и слободу.

 

„Зато овде, у Текеришу, данас поручујемо да је Србија, вођена мудром политиком председника Републике Србије Александра Вучића, слободна држава, која јесте и која ће вечно бити на страни мира, разумевања, толеранције и сарадње“, нагласила је Кисић.

 

Само у слободи и миру наша земља може да иде напред, да привредно и економски јача, да својим грађанима буде још боље место за живот, додала је министарка Кисић.

 

Проф. др Кисић је рекла да је храбра српска војска пре 108 година извојевала прву савезничку победу у Првом светском рату, против знатно јаче и опремљеније војске, против силе над силама и да данас у Текеришу сви осећају бескрајни понос и неизмерно поштовање према церским јунацима, који су се борили за све будуће генерације.

 

„Понос и поштовање према онима који су симбол јунаштва, части, поштења и одлучности у борби за слободу, онима којима је реч отаџбина била светиња. На томе ће им Србија заувек бити захвална“, навела је Кисић.

 

Поред министарке Кисић, венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, начелник Мачванског округа Владан Красавац,  помоћник градоначелника Лознице Љубинко Ђокић, градоначелник Шапца Александар Пајић, председник општине Крупањ Иван Исајловић, представници амбасада и бројних удружења и грађана oпредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.