Aa

Aa

Србија се успешно суочила са мигрантском кризом

Србија се успешно суочила са мигрантском кризом

Читај ми

ДИМИТРОВГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин обишао је вечерас здружене снаге Војске и полиције на граници са Бугарском код Димитровграда и поручио да се Србија 2016. успешно суочила са најтежим изазовима мигрантске кризе.

У томе је, како је истакао, успела управо захваљујући огромном ангажовању припадника Министарства одбране и припадника МУП-а.

"Успели смо да очувамо безбедност наше територије и успели смо да контролишемо кретање миграната", подвукао је Вулин.

Министар је прецизирао да је више од 18.000 људи заустављено у покушају да илегално уђу у Србију, док су кривичне пријаве поднете против 594 особе.

Вулин је истакао да нико као Србија не контролише своју територију и нико се као Србија не бори тако упорно и толико успешно против кријумчара и свих оних који користе несрећу миграната.

"Србија је и вечерас мирна зато што су ови људи овде и може да слави Нову годину и да се нада бољим временима. Србија може да се радује зато што су припадници војске и полиције вечерас баш овде и зато што чувају нашу границу и показују изузетан професионализам и љубав према својој земљи. Због тога им дугујемо захвалност и огромно поштовање", поручио је Вулин.