Aa

Aa

Србија ће се понашати као и друге земље на рути

Србија ће се понашати као и друге земље на рути

Читај ми

СЕВОЈНО - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална Александар Вулин изјавио је данас да тренутно на територији наше земље има мање од 1.000 миграната, наводећи да ће се Србија понашати онако како се понашају и друге земље на мигрантској рути.

"Србија на првом месту штити интересе наших грађана и државе. Како се понашају друге земље на мигрантској рути, тако се понашамо и ми", рекао је Вулин новинарима након обиласка Ваљаонице бакра у Севојну.

Како је објаснио, након што је Аустрија забранила улазак на своју територију мигрантима који не траже азил у Аустрији или Немачкој и ми смо почели да се понашамо на потпуно исти начин и о томе смо обавестили надлежне органе у Македонији.

Према његовим речима, уз сву документацију коју смо и до сада тражили, постављамо и питање тразиоцима азила, да ли траже азил у Аустрији и Немачкој, или некој другој земљи.

"То јесте успорило њихово кретање и направило је одређене заостатке на македонско-српској граници, али пре тога македонска полиција је успорила кретање миграната на македонско-грчкој граници", рекао је Вулин.

Како каже, то значи да смо сви повезани у прилично великом и дугачком ланцу.

"У овом тренутку на територији Србије има значајно мањи број миграната него јуче, а то значи да можемо да кажемо да имамо мање од 1.000 миграната тренутно на територији Србије", рекао је Вулин.