Aa

Aa

Србија брине о свим грађанима

Србија брине о свим грађанима

Србија брине о свим грађанима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, предузео је хитне мере како би Влада Републике Србије помогла Вукици Милосављевић са планине Рогозна, након што је јавност потресла вест о несрећи која се догодила и довела је на руб егзистенције.

 

Наиме, током невремена које је погодило планину Рогозна, удар грома усмртио је две краве и једног бика које је Вукица гајила у свом газдинству, чиме је остала без јединог извора прихода.

 

Министар Ђорђевић наложио је да службе у оквиру система социјалне заштите по хитном поступку предузму све мере у оквиру своје надлежности како би Вукица добила финансијску помоћ, али и остварила остала права из области социјалне заштите.

 

„Сви грађани Републике Србије морају да знају да држава брине о њима. Вукица није сама, помоћи ћемо јој. Радници Центра за социјални рад добили су налог да је већ данас посете и уложе максималне напоре како бисмо јој у што краћем року помогли“, рекао је Ђорђевић и додао да је овим поводом контактирао и министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислава Недимовића, како би и он у оквиру свој могућности помогао да се обезбеде бољи услови за живот госпође Милосављевић.