Aa

Aa

Смедерево: Отворена установа за особе са сметњама у развоју

Смедерево: Отворена установа за особе са сметњама у развоју

Читај ми

СМЕДЕРЕВО - Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју "Сунце" отворена је данас у Смедереву, а министар за рад Александар Вулин рекао је да ће то министарство наставити да пружа подршку таквим пројектима.

Простор у којем је смештена установа је 180 квадратних метара и реновиран је средствима града Смедерева у вредности од три милиона динара.

Вулин је на отварању рекао да се у овим тешким временима не сме штедети на онима на којима не треба штедети, као што су ометени у развоју и сви који не могу да брину о себи.
"Ови људи и њихове породице нису невидљиви, особе са сметњама у развоју су наши суграђани и ми морамо водити рачуна о њима како бисмо им олакшали живот", рекао је Вулин.

Он је навео да је посебан проблем што оваквих услуга нема у сеоским срединама, како би људи и тамо могли да оставе своју децу на неколико сати са стручњацима.

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић рекла је да је град сам финансирао реновирање установе, као и да издваја сва средства за одржавање и плате запослених.
"Установа "Сунце" има 17 корисника за које је град обезбедио превоз од места становања до саме установе", рекла је она и додала да ће још наставити да улаже у циљу побољшања квалитета услуге.

Директорка Установе "Сунце" Биљана Милошевић рекла је да је овакав простор дуго очекиван, да се у њему може радити са корисницима и у групама и индивидуално, што ће, како се нада, подићи квалитет услуге.