Aa

Aa

Следеће године изградња новог Дома за лица ментално ометена у развоју у Тутину

Следеће године изградња новог Дома за лица ментално ометена у развоју у Тутину

Следеће године изградња новог Дома за лица ментално ометена у развоју у Тутину

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дом за лица ментално ометена у развоју у општини Тутин и том приликом најавио да ће се следеће године изградити потпуно нови дом који ће бити издвојен из града и пружаће услуге на највишем могућем нивоу свим корисницима и запосленима.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је посетио Дом у Тутину јер је желео да пренесе планове ресорног министарства, када је у питању унапређење услова у којима бораве корисници. Како каже, желео је и да се лично увери у каквим условима бораве корисници, али и шта је то потребно како би се запосленима омогућио бољи и квалитетнији рад.

 

„Политика председника Републике Србије Александра Вучића јесте једнака брига о свим нашим грађанима. Желимо да сви они, којима је помоћ потребна, исту добију на најбољем могућем нивоу, а то ћемо успети кроз додатно унапређење услова рада запослених и запошљавањем незапослених“, рекао је Ђорђевић.

 

В.д. директора Дома за лица ментално ометена у развоју у општини Тутин  Иван Јездић истакао је да ће изградња новог дома бити велики подухват за Тутин, Министарство, али пре свега за кориснике и запослене у дому. 

 

„Поред свакодневних обавеза које пружа дом, успели смо за 4 месеца, од када сам ступио на дужност да доста побољшамо услове примарне здравствене заштите. Опремили смо амбуланту за гинеколошке прегледе, направили смо дневну болницу и салу за интервенције. Такође, опремили смо и три сале за радно окупациону терапију - фитнес кутак за рекреацију, интернет салу и просторије за стони фудбал, пикадо и друге друштвене игре“, истакао је Јездић и захвалио министру на посети.

 

Председник репрезентативних синдиката Хајрудин Мециновић истакао је да је њихов циљ да се побољшају услови рада свих запослених и да је посета министра знак да ће тај циљ бити реализован.

 

Председник Новог синдиката радника Дома Тутин Сеад Тигањ рекао је да је ово први пут да је један министар посетио овај дом и разговарао са запосленима о проблемима са којима се сусрећу. Како каже, искрено верује да ће се убрзо пронаћи начин за решавање истих. 

 

Након посете Дому за лица ментално ометена у развоју министар је обишао и компанију за производњу и продају намештаја „Далас“ и фабрику за производњу обуће „НТ Трговина“ и истакао да у обе постоји простор за додатно унапређење услова рада запослених и побољшање њихових капацитета.

 

„Влада Србије жели да задржи младе да раде и живе у својој земљи пружајући им боље услове за рад, а у следећој години може да се очекује и повећање плата. Када су радници задовољни условима и материјалним положајем, онда ће и послодавци остварити већи профит, а Србија ће напредовати у сваком смислу“, поручио је министар.