Aa

Aa

Систем рада ЦСР у целој Србији биће на нивоу најразвијенијих земаља Европе

Систем рада ЦСР у целој Србији биће на нивоу најразвијенијих земаља Европе

Читај ми

Поводом обележавања јубилеја, десет година од пружања услуга социјалне заштите - Помоћ у кући за одрасла и старија лица и Дневни боравак за одрасле особе са телесним инвалидитетом и интелектуалним тешкоћама, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Центар за социјални рад Апатин.

 

Министар Ђорђевић честитао je јубилеј Центру Апатин и захвалио свим запосленима у радним јединицама Центра на уложеном напору, преданости и марљивости које свакодневно улажу ради задовољавања потреба посебних категорија становништва.

 

„Министарство снажно подржава развој услуга социјалне заштите у свим јединицама локалне самоуправе зато што верујемо да се институционалном збрињавању корисника треба прибећи као последњој опцији, односно тек онда када су исцрпљени сви други облици збрињавања. Зато вам велико хвала на залагању да породице остану на окупу што је дуже могуће“, истакао је Ђорђевић приликом отварања свечаности.

 

Према његовим речима, Министарство подржава јединице локалне самоуправе чији је степен економске развијености испод републичког просека кроз наменске трансфере, али и кроз пројектна финансирања на конкурсима Министарства и то ће наставити у наредном периоду у складу са законским овлашћењима.

 

„Циљ нам је да систем унапредимо и приближимо стандарду најразвијенијих земаља Европе кроз прилагођавање система специфичним изазовима у животу припадника осетљивих категорија становништва, како би се у што већој мери оспособили за самосталан живот, а родитељима омогућило слободно време за бављење професионалним активностима”, навео је министар.

 

Након обиласка Центра, министар је присуствовао филателистичкој изложби на којој је представљена и персонализована поштанска марка, коверат, жиг и разгледница са мотивима  ЦСР Апатин, које су израдили корисници установе.

 

Догађају су присуствовали директорка ЦСР Апатин Николина Сучевић, председник општине Апатин Милан Шкрбић и заменица Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Милка Будаков.