Aa

Aa

Синдикати знају који је предлог закона у питању

Синдикати знају који је предлог закона у питању

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање и борачка и социјална питања Алексаднар Вулин поручио је данас представницима синдиката да врло добро знају који је предлог закона о раду актуелан, јер се такав предлог налази и на сајту тог министарства и на сајтовима синдиката.

Вулин је тако одговорио новинарима у Центру за породични смештај у Београду на питање колико предлога Закона о раду постоји и о којим предлозима се расправља, додавши да нема потребе да министарство и синдикати комуницирају преко медија.

Упитан да ли ће испунити захтев представника синдиката да се са њима састане и да на том састанку присуствује и премијер Србије Александар Вучић, Вулин је одговорио да ће се састанак свакако одржати, али да не може да говори у Вучићево име.

Он је поручио и да је председник УГС Независност Бранислав Чанак могао лично да га позове.

Вулин је објаснио да је Социјално-економски савет веома важан, али не и нужан да би Закон о раду био донет.

На питање да ли се укида колективно преговарање о предлогу Закона о раду Вулин је објаснио да је то немогуће укинути, позивајући новинаре да поведу рачуна о терминима које користе приликом извештавања.

Када је реч о проширеном дејвству колективног уговора Вулин је поновио да ће држава "преломити" по том питању, подсетивши да се Закон о раду не пише само за оне који раде, већ и за оне који тек треба да добију шансу.

"Закон ће бити брзо донет зато што мора бити брзо донет", нагласио је Вулин и рекао да би био срећан "да испочетка напише нови закон са синдикатима и послодавцима, али да то није могуће, јер за то нема времена".

Вулин је објаснио да ће аргументи обе стране, односно и синдиката и послодаваца, утицати на то како ће држава "преломити".

Он је, такође, рекао да је циљ ове владе запошљавање, а не отпуштање радника.