Aa

Aa

Селаковић у Kуршумлији уручио борачке споменице

Селаковић у Kуршумлији уручио борачке споменице

Селаковић у Kуршумлији уручио борачке споменице

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић уручио је данас у Kуршумлији споменице за више стотина регистрованих бораца и истакао да ,,борци сада виде да држава више брине о њима" и да је спремна да стави ,,борце на пиједестал, на којем и треба да буду".

 

,,Пре само годину дана, 1. новембра 2022, четири дана пошто сам ступио на функцију министра, број регистрованих бораца је био 25.000, а сада је 40.110 и даље ће наставити да расте. Ово је резултат наше кампање, коју водимо последњих неколико месеци", рекао је Селаковић.

 

Он је подсетио да је борачка споменица једно од права које је утврђено законом о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца.

 

Министар је нагласио да је са задовољством данас дошао у посету Топличком управном округу, на саму административну линију са нашом јужном покрајном Kосовом и Метохијом ,,у Немањину Kуршумлију или некадашње место Беле Цркве, место познато по људима од цврсте јапије, јаким, храбрим, лојалним и верним својој отаџбини и борцима који су још од времена ратова за ослобођење и уједињење српског народа увек били у првим борбеним редовима".

 

Селаковић је подсетио да је, на иницијативу председника Србије Александра Вучића, донет закон који се примењује од 1. јануара 2021 године и једно од права које је поставио тај закон, јесте право на борачку споменицу.

 

,,То је спомен медаља или одликовање, које сваки наш регистровани учесник ратова за слободу нашег народа и одбрану отаџбине, од 1990 до 1990 године, има право да добије уколико се регистровао по процедури, коју је прописао сам закон", објаснио је министар.

 

Нарочито смо поносни на чињеницу што је наша земља, захваљујући озбиљној визионарској политици коју води Вучић, дошла у финансијску ситуацију да помаже одређене борачке категорије а пре свих породице палих бораца.

 

Поносни смо на чињеницу да данас ратни војни инвалиди у Србији су уважени и поштовани као никада до сад, рекао је Селаковић.