Aa

Aa

Селаковић обишао радове у Удружењу инвалида рада и особа са инвалидитетом у Панчеву

Селаковић обишао радове у Удружењу инвалида рада и особа са инвалидитетом у Панчеву

Селаковић обишао радове у Удружењу инвалида рада и особа са инвалидитетом у Панчеву

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и помоћник министра Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, обишли су  радове на реконструкцији просторија Удружења инвалида рада и особа са инвалидитетом Града Панчева. „Србија без баријера, како гласи наша кампања, има за циљ да особама са инвалидитетом омогући потпуну укљученост у друштво и равноправно деловање са свим другим члановима друштва и да искључи могућност било какве врсте дискриминације или изостављање из онога што јесу општи друштвени процеси и тенденције“, истакао је том приликом министар Селаковић.

 

Подсећајући да Министарство преко свог Сектора за заштиту особа са инвалидитетом озбиљно води бригу и координира сарадњу државе са 33 Савеза  особа са инвалидитетом,  у оквиру којих делује више од 520 градских и општинских организација, Селаковић је нагласио  да је у овој години за њихово функционисање  издвојено 450 милиона и 120 хиљада динара. Он је рекао да је један од корисника тих средстава и Савез инвалида рада Војводине, који  окупља 32 општинске организације и броји преко 20 хиљада чланова у северној Покрајини, а чије просторије ће ускоро бити реконструисане.

 

„У овај објекат, у наредних месец дана, ако не и више, биће уложено више од 4 милиона и 900 хиљада динара од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, односно Сектора за заштиту особа са инвалидитетом“, истакао је Селаковић. Он је додао да ће свој допринос дати и Град Панчево и Јужно-банатски управни округ, како би сви који користе просторије Удружења могли несметано да се окупљају и имају боље услове за све своје активности, које ће према речима министра допринети  њиховом укључивању у локалну заједницу и у друштво уопште.

 

„Ово јесте Србија без баријера, као што каже и слоган кампање. У оквиру ове кампање ћемо готово 10 милиона динара уложити, не само у ово удружење у Панчеву,  већ у општинске организације инвалиде рада у Бачкој Паланци и у Врбасу“, додао је Селаковић .

 

Селаковић је подсетио да Министарство, односно Сектор за заштиту особа са инвалидитетом годишње додељује средства савезима и организацијама особа са инвалидитетом кроз две врсте конкурса – програмски и стално отворени конурс, те да је у оквиру њих, ове године опредељено 450 милиона и 120 хиљада динара.

 

Он је оценио да се ова средства континуирано повећавају, али да не би дошло до тога да Србија није закорачила у еру свог привредног развоја, у којој је у последњих 11 година  запослено 485.000 људи, а буџети од локала до Републике озбиљно порасли.

 

„Буџет града Панчева је озбиљно увећан, као и буџет Аутономне Покрајине и буџет Републике Србије. Управо захваљујући озбиљној државној политици коју спроводи председник Вучић и наша Влада, ми имамо данас више него икада средстава да улажемо у стандард особа са инвалидитетом - наших суграђана којима морамо да обезбедимо окружење без икакве дискриминације и разлике у односу на остале чланове нашег друштва“, закључио је Селаковић.

 

Градоначелник Панчева Александар Стојановић истакао је да ресорно Министарство води рачуна о континуитету у ономе што планира и договара, што се све на крају реализује

 

„Ово је заиста један сјајан пример, којим показујемо и доказујемо, на свим нивоима институција, да је оно што од нас грађани  траже, нама приоритет, и да ми то и реализујемо“, рекао градоначелник Панчева.

 

Председница Савеза инвалида рада Војводине Стана Свиларов и председник Удружења инвалида рада и особа са инвалидитетом града Панчева Слободан Стефановић, захвалили су се министру Селаковићу и помоћници министра Биљани Барошевић на помоћи која им је пружена како би били побољшани услови за рад и активности њихових чланова. Том приликом они су истакли значај подршке за укључивање особа са инвалидитетом у друштво, како би били једнаки и са истим правима, као остали чланови заједнице.