Aa

Aa

Сектор ОСИ Министарства на манифестацији „ДругАчији“

Сектор ОСИ Министарства на манифестацији „ДругАчији“

Сектор ОСИ Министарства на манифестацији „ДругАчији“

Читај ми

У име помоћника министра Биљане Барошевић,  представници Сектора  за заштиту особа  са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, данас су на позив „Центра за нове идеје“ учествовали у манифестацији  "ДругАчији 2023", која је одржана на Ади Циганлији у Београду. Овом манифестацијом, коју је подржао и Спортски савез особа са инвалидитетом Београд, званично је отворено „Лето на Ади за особе са инвалидитетом“, које традиционално окупља особе са инвалидитетом различитих категорија.

 

Циљ овог пројекта је побољшање психофизичког стања особа са инвалидитетом кроз различите спортско рекреативне активности и радионице које се реализују у Терапијском врту Аде циганлије у којима особе са инвалидитетом равноправно учествују и такмиче се са свим заинтересованим грађанима.

 

Програм учесницима пружа могућност такмичења у разним дисциплинама које су прилагођене особама са инвалидитетом: шах, баскин – инклузивна кошарка, стони тенис, пикадо и боћање за ОСИ, фризби, карате, бадминтон, а предвиђен је и  јога час.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, подржава Удружење „Центар за нове идеје“ већ неколико година уназад у реализовању манифестације под слоганом „ДругАчији“.

 

Такође, Министарство као дугогодишњи партнер овог удружења својом подршком континуирано од 2020. године одобрава средства за реализацију ове традиционалне манифестације. У последње четири године ова активност подржана је средствима у укупном износу од 1.200.000 динара.

 

Својим непосредним учешћем у различитим спортским дисциплинама, представници Сектора за заштиту особа са инвалидитетом учествују на манифестацији „ДругАчији“ како би заједно са особама са инвалидитетом и осталим грађанима доказали да уз узајамну подршку и поштовање различитости стварамо Србију без баријера.