Aa

Aa

Сећање на одбрану западних граница Републике Српске и БиХ пре 27 година

Сећање на одбрану западних граница Републике Српске и БиХ пре 27 година

Сећање на одбрану западних граница Републике Српске и БиХ пре 27 година

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић присуствовала је у Козарској Дубици обележавању 27 година од одбране западних граница Републике Српске и БиХ од хрватске агресије.

 

„Ово је дан када се са тугом сећамо слика страдања српског народа и српске војске на подручју западнокрајишких општина - Козарске Дубице, Новог Града и Костајнице, као и њиховог херојског отпора и славне победе. Сећамо се народа и војске који су бранили своју територију, своје породице, свој праг и огњиште“, рекла је Кисић, која је положила венац на Спомен крст.

 

Министарка Кисић је истакла да за војску и народ, баш зато што су бранили своје, у тим борбама ништа није било немогуће и нису постојале никакве препреке, па ни знатно бројнији непријатељ. 

 

Проф. др Кисић је навела да су припадници војске и народ тада успели  да одбране своју територију, да заштите животе своје деце и обезбеде им будућност, у којој данас живе у слободи и миру, на својој земљи.

 

„Захваљујући и њима, Република Српска данас има свој пут, пут просперитета и боље будућности. На том путу идемо заједно, настављамо заједно да радимо и градимо, јачамо економске и привредне везе, а све у циљу боље будућности нашег народа и наше деце“, рекла је Кисић и истакла да су мир и слобода данас главни приоритети.  

 

Венце су положили и министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, представници општина и градова Републике Српске, удружења, грађани.