Aa

Aa

СБ спремна да подстакне запошљавање у Србији

СБ спремна да подстакне запошљавање у Србији

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас су представници Светске банке (СБ), са којима је разговарао о програмима за подстицај запошљавања и о обезбеђивању средстава за те намене, изразили спремност да помогну и подржали активности Србије на том плану.

 

Вулин је рекао новинарима, након обиласка Дома за децу и омладину "Моша Пијаде" у Београду, да је са представницима СБ разговарао о социјалној заштити, о Националној служби за запошљавање, односно о потреби да се она мења, као и о томе како да се оствари што више конкретних програма којима би се подстакло запошљавање у Србији и како да се дође до финансијских средстава за те намене.

"СБ је спремна да нам помогне, као и Европска комисија, и ми ћемо те програме итекако искористити", рекао је Вулин.

Како је објаснио, реч је о програмима обуке, али и програмима самозапошљавања, као и програму Прва шанса.

Вулин је рекао да је са представницима СБ договорено да се за три недеље одржи нови састанак на ком ће се конкретизовати све оно о чему је данас било речи - о процесу социјалне активације, као и новим запошљавањима, што је, како је казао, СБ и подржала.

"Договорили смо се да на конкретним идејама и предлозима наставимо да радимо и за три недеље имаћемо следећи састанак"

Министар рада је навео да је на састанку било речи о томе како да се помогне у смањењу незапослености, као и како помоћи људима који ће у наредном периоду евентуално остати без посла, те како да се обезбеди могућност да се неко нови запосли.