Aa

Aa

Састанак Радне групе за подршку локалним заједницама

Састанак Радне групе за подршку локалним заједницама

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас састанку радне групе за подршку локалним заједницама којим су председавали Министарство државне управе и локалне самоуправе и УНДП.


,, Помоћ УНДП локалним заједницама у Србији је од изузетног значаја за очување социјалне кохезије у односу на мигрантску кризу“, оценио је Иванишевић и додао да та помоћ треба да допринесе наставку политике Владе РС, која подразумева да ниједан сегмент живота грађана Србије не буде угрожен боравком миграната у нашој земљи. Државни секретар је подвукао да ће све обавезе које је Република Србија преузела, а односе се на заштиту лица која се налазе на њеној територији бити и испоштоване.
Стелиана Недера, заменица сталне представнице УНДП, констатовала је да је подршка локалним заједницама неопходна како би оне ојачале и како би пружиле бољи живот грађана и миграната који се налазе у одређеним општинама.
Састанку Радне групе псрисуствовали су представници локалних самоуправа Шида, Суботице, Тутина, Лајковца, Кањиже, Кикинде, Београда.