Aa

Aa

Сарадња Србије и Турске у области безбедности и здравља на раду

Сарадња Србије и Турске у области безбедности и здравља на раду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Турске Танжу Билгичом о предстојећем потписивању Меморандума о сарадњи између ресорног министарства Републике Србије и Министарства породице, рада и социјалних услуга Републике Турске, као и о актуелним, али и предстојећим пројектима.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је Влада Србије донела Одлуку да 2019. година буде година безбедности и здравља на раду и додао да ће потписивање Меморандума о сарадњи два министарства због тога имати и посебан значај.

 

Он је његовој екселенцији пренео и да очекује да пројекат изградње објекта ,,Материнског дома“ у Звечанској, који је финансирала Турска агенција за развој и кординацију „ТИКА“,  буде завршен у овој години. Министар је подсетио на јако добре билатералне односе Србије и Турске уз констатацију да су они све интензивнији и да иду узлазном путањом. Ђорђевић је рекао да ће нове турске инвестиције нашим грађанима донети нова радна места, бољу будућност и просперитет.

 

Њ.Е. Танжу Билгич предложио је да потписивање Меморандума буде у јуну ове године и навео да ће уложити напоре да се у најскоријем периоду крене са радовима на изградњи „Материнског дома“ у Звечанској. Такође, сложио се са констатацијом министра Ђорђевића да су односи две земље јако добри и да очекује да ће се они још више унапредити у будућности.