Aa

Aa

Сарадња Србије и Бугарске у областима од заједничког интереса

Сарадња Србије и Бугарске у областима од заједничког интереса

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Бугарске Радком Влајковим о унапређивању сарадње две земље, посебно у области очувања и заштите ратних меморијала.

 

Министар Ђорђевић осврнуо се на добре билатералне односе Србије и Бугарске констатујући да се блискост два народа не заснива само на географском суседству и вишевековној повезаној историји, већ и на сличности језика, културе и традиције. Он је током састанка навео да је институција којом руководи формализовала сарадњу са ресорним министарством Бугарске потписивањем Меморандума о разумевању у области рада и социјалне политике. Када је у питању очување ратних меморијала, министар је подвукао да ће Србија увек настојати да  спомен обележја одржава онако како то хероји заслужују јер, како је навео, Србија не заборавља оне који су за слободу и за своју отаџбину дали своје животе.

 

Њ.Е. Радко Влајков похвалио је сарадњу са ресорним министарством у области социјалне политике и миграција и рекао да очекује да са Србијом буде потписан и Споразум о очувању ратних меморијала, имајући у виду културни и историјски значај тих меморијала за оба народа.