Aa

Aa

Сарадња са Универзитетом Сингидунум допринеће стварању савременије и успешније Србије

Сарадња са Универзитетом Сингидунум допринеће стварању савременије и успешније Србије

Сарадња са Универзитетом Сингидунум допринеће стварању савременије и успешније Србије

Читај ми

 Државни секретар Бојана Станић, након недавно потписаног Меморандума о разумевању Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са Универзитетом Сингидунум, разговарала је са ректором Младеном Веиновићем о будућим плановима у циљу реализације поменутог меморандума, посебно у области рада и радних односа.

 

Државни секретар Станић истакла је да Меморандум о разумевању са Универзитетом представља добар пример залагања Владе Србије да стручњаци и професионалци, својим радом и знањем, учествују у стварању савременије и успешније Србије. Верује да ће се сарадња са Универзитетом одвијати динамично у позитивном правцу и да ће резултати бити видљиви кроз побољшање животног стандарда свих наших грађана. 

 

Овом приликом разговарало се о радном законодавству и примени Закона о раду, а државни секретар Станић је упознала ректора Веиновића са примерима добре праксе у овој области. Истакла је да се сви, којима је неопходно стручно мишљење у овој области, могу обратити Министарству за решавање проблема и недоумица.   

 

Ректор Универзитета Сингидунум Младен Веиновић истакао је да му је задовољство што ће запослени на Универзитету имати могућност да својим знањем и радом утичу на развој наше земље и да на тај начин помогну у стварању бољих услова за живот и рад свих грађана Србије. Захвалио је државном секретару и министру Зорану Ђорђевићу на досадашњем изузетном залагању и истакао да верује да ће сарадња са Министарством бити успешна и да ће дати видљиве резултате. 

 

Министарство је до сада потписало Меморандум о сарадњи и са Универзитетом у Београду, Економским факултетом, Правним факултетом, Факултетом политичких наука и Факултетом организационих наука.