Aa

Aa

Сарадња МИНРЗСБ и Савеза инвалида рада Војводине

Сарадња МИНРЗСБ и Савеза инвалида рада Војводине

Читај ми

Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, дана 25. септембра 2014. године се сусрео са Станом Свиларов, председницом Савеза инвалида рада Војводине, и том приликом разговарао о међусобној сарадњи и стручној помоћи Министарства Савезу.

- Као државни секретар у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте, дошао сам на позив председнице да се упознам са радом Савеза и помогнем у раду и бољем функционисању ове организације. Наш Сектор жели да кроз дијалог и сарадњу појача капацитет оваквих организација и установа социјалне заштите, да им помогне у изради квалитетних пројеката и аплицирању на конкурсе, да би сутра могле самостално да дођу до потребних средстава. Сектор треба да буде сервис који ће информисати кориснике који су то доступни фондови и конкурси, и како направити квалитетан пројакат. Иако Министарство и даље финансира пројекте, кроз Инфо дане које ћемо имати на нивоу целе Србије, желимо да информишемо што већи број невладиних организације, установа и и институција, где могу да аплицирају, јер је то једини начин да дођу до жељених средстава – истакао је Иванишевић.

Стана Свиларов је том приликом упознала државног секретара са проблемима у раду Савеза, са недовољним бројем запослених, са недостатком пословног простора, као и са жељом да се све организације Савеза информатички умреже ради стварања базе података Савеза инвалида рада.

- Актуелни европски програм "Хоризонт" односи се управо на технолошке иновације, и наше Министарство у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, учествоваће у том програму ради побољшања капацитета свих организација у систему социјалне заштите – нагласио је том приликом Иванишевић и додао, да ће Сектор кроз едукацију оваквих организација постићи да се оне модернизују и оспособе да се самостално и активно укључе у европске пројекте и аплицирају на ЕУ конкурсе.