Aa

Aa

Саопштење за јавност Колегијума Социјално-економског савета

Саопштење за јавност Колегијума Социјално-економског савета

Саопштење за јавност Колегијума Социјално-економског савета

Читај ми

Глобална здравствена криза изазвана пандемијој корона вируса је показала да нам је данас више него ишта потребна солидарност и осећај заједништва. Само солидарни и заједничким напорима можемо савладати невидљивог и опасног непријатеља, који нам уз све здравствене ризике доноси и тешке дане економске неизвесности.

 

Данашњи државни празник, који традиционално представља симбол солидарности, обележавамо у бризи за здравље свих грађана, и уз неизмерну захвалност великом броју оних који обављајући своје послове ризикују своје и здравље својих најмилијих и тако омогућавају да живот тече даље. То се пре свих односи на здравствене раднике, полицајце, војнике, запослене у прехрамбеној индустрији, логистици, супермаркетима и малим продавницама, апотекама и осталим производним делатностима, и све остале небројене хероје због којих живот у Србији није стао. 

 

Колегијум Социјално-економског савета Републике Србије уз празничну честитку позива све грађане на додатни напор и поштовање мера епидемиолошке заштите, социјалног дистанцирања и друштвену одговорност која ће нам помоћи да из епидемије изађемо што је могуће пре. За то време покажимо да смо солидарни и да разумемо проблеме и потребе других. Учинимо све да сачувамо радна места и зараде запослених јер није довољно да се само сачувамо од вируса. Још је значајније да после епидемије наставимо да радимо, производимо и стварамо. Позивамо послодавце да чувају своје запослене, јер им савремене машине и опрема не значе ништа без искусних и добрих радника. Да их чувају тако што ће им сачувати радна места и зараде, обезбедити сва неопходна заштитна средства из области безбедности и здравља на раду и заштити од епидемије вируса. Позивамо све запослене и остале радно ангажоване да савесно обављају своје послове и омогуће да им предузећа преживе и тако себи и својим породицама сачувају приходе и егзистенцију. Позивамо и све државне органе и институције да створе неопходне услове за што бржу нормализацију живота и рада.

 

Честитајући Празник рада, Колегијум социјално-економског савета жели свим грађанима Србије добро здравље уз позив: БУДИМО СОЛИДАРНИ.