Aa

Aa

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Зоран Ђорђевић, са сарадницима, одржао је састанак са представницима Светске банке са циљем разматрања подршке и заједничких активности које Министарство и Светска банка могу реализовати како би се унапредила делотворност мера активне политике запошљавања и квалитет услуга које Национална служба за запошљавање пружа незапосленим лицима и послодавцима, посебно имајући у виду динамичне промене на тржишту рада, како у смислу понуде, тако и у делу потражње за радном снагом.

 

Имајући у виду да национално тржиште рада карактерише једноцифрена стопа незапослености, али и чињенице да дигитализација и техничко-технолошке промене условљавају поседовање  додатних знања, вештина и компетенција радне снаге, неопходно је да се и Национална служба за запошљавање прилагоди овим променама, али и да представља својеврстан мост између света образовања и света рада.

 

Сарадња Светске банке и Министарства, у овом домену, договорена је на састанку који је председник Републике Србије господин Александар Вучић, на ком је присуствовао и министар Ђорђевић, одржао са представницима Светске банке. Сходно наведеном, током данашњег састанка, прецизирано је да ће Светска банка у сарадњи са Министарством и Националном службом за запошљавање, у наредна два месеца, припремити План реорганизације и реформе рада Националне службе за запошљавање, а представљање Плана предвиђено је за месец септембар 2020. године.