Aa

Aa

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Читај ми

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд, Зоран Милачић након анонимне пријаве да се медицинска сестра Ђ.А. неадекватно понашала према деци, донео је решење о привременој суспензији до утврђивања чињеничног стања и окончања дисциплинског поступка.

 

Брига о деци представља приоритет, а ова установа са традицијом одговорног и адекватног понашања према девојчицама и дечацима, који су корисници Центра, представља пример добре праксе у поступању према малишанима. У складу са тим, сваки вид кршења правила одређених базичним програмом рада и процедурама које су установљене, аутоматски захтева покретање оваквог поступка и брзо реаговање. 

 

Директор Центра Зоран Милачић о овом случају информисао је министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, који је поручио да сви који крше закон треба да буду кажњени.

 

„Поступак ће утврдити да ли има одговорности. Лично сам наложио да сви који раде супротно правилима и закону сносе последице и буду најстроже кажњени, што неће бити изузетак ни у овом случају“, рекао је Ђорђевић.