Aa

Aa

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Читај ми

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање саопштава да информације објављене у једним дневним новинама, а које се односе на Оглас за пријем захтева за упућивање корисника пензија на рехабилитацију о трошку РФ ПИО за 2019. годину, нису тачне.

 

Према Правилнику о друштвеном стандарду корисника пензија РФ ПИО, Управни одбор Фонда доноси одлуку о висини и распореду средстава за рехабилитацију корисника пензија у установама по категоријама корисника пензија, о трошковима рехабилитације корисника пензије по дану боравка и цени смештаја пратиоца по установама.

 

По доношењу одлуке Управног одбора РФ ПИО, Фонд расписује оглас за подношење пријаве за упућивање на рехабилитацију корисника пензије и објављује га у дневној штампи.

 

Пошто Управни одбор РФ ПИО ове године још није одлучивао о тој теми, у овом тренутку није познато колико ће средстава у 2019. бити опредељено за друштвени стандард пензионера, па, сходно томе, ни колико пензионера ће моћи да користи ту могућност у овој години, као ни када ће оглас за пријем захтева за рехабилитацију бити објављен.

 

Након доношења одлуке Управног одбора јавност ће бити обавештена.