Aa

Aa

Саопштење поводом светског дана борбе против мултипле склерозе

Саопштење поводом светског дана борбе против мултипле склерозе

Саопштење поводом светског дана борбе против мултипле склерозе

Читај ми

Поводом Светског дана борбе против мултипле склерозе, који се обележава 30. маја под слоганом „Останимо повезани” министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је да ће Влада Србије и ресорно министарство и у наредном периоду наставити да се залажу за стварање друштва у којем не постоји ниједан облик дискриминације и позвао све грађане на солидарност.

 

Према речима министра, основа сваког модерне државе огледа се у разумевању потреба осетљивих друштвених група и креирању мера подршке у складу са тим потребама. „Солидарност и заједничко деловање један је од важних корака ка јачању друштва у целину, а самим тим и позиције осетљивих група”, нагласио је. 

 

„Активностима које реализује и добром сарадњом са Друштвом мултипле склерозе Србије и покрајинским савезом, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања исказало је спремност да системски приступи решавању проблема ка унапређењу положаја особа са инвалидитетом и настојање да им олакша и учини живот бољим“, рекао је Ђорђевић. 

 

„Порука свих активности које ће Министарство реализовати у наредном периоду су равноправност и једнакост, те је наш заједнички задатак да уклонимо препреке како би особе са инвалидитетом дале пун допринос заједници чији су равноправни чланови”, нагласио је Ђорђевић. 

 

Поводом Светског дана борбе против мултипле склерозе у вајбер стикер пакету „Заштите себе и друге” Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Националне организације особа са инвладитетом Србије постављен је стикер „Останимо повезани”.